БИАС-М

ПРЕД ПРАЗНИК - живопис

Любомир Коларов                                                                                                                      уголеми плаката
Георги Коларов

22.12.10 - 17.01.11

        Галерия "Артур" представя живописните творби на двама пловдивски художници - баща и син, Любомир и Георги Коларови. "Пред празник" е обединяващо название на тази експозиция не само като настроение и очакване, а и като равносметка, спомен, преживявания.
      Импресиите на Любомир Коларов, с богатата си ярка палитра, ни връщат носталгичното усещане за отминалите летни и есенни дни. А абстрактните му композиции , с широките мазки в преобладаващите топли тонове и бликаща светлина носят празничното очакване.
      Младият художник Георги Коларов е представен с поредица градски пейзажи в богат, силен колорит. От картините му ни заливат светлините и шумът на съвременния град в цялото му многообразие - къщи, улици, окъпани от дъжд, движещи се хора и коли. Реализмът на рисунъка в тези платна правят усещането ни за присъствие и участие в живота на града още по-осезаемо.
       Тази съвместна изложба на двамата пловдивски художници ни предоставя възможност да усетим и преживеем празнични мигове.