БИАС-М

МОРЕТО РАЗКАЗВА - живопис

Мария Димитрова - МАРИВА                                                                                                    уголеми плаката

30.06.10 - 16.07.10

 
  Под този надслов, галерия "Артур" представя първата самостоятелна изложба на Мария Димитрова - Марива, завършила НХА - специалност живопис през 2006 г. Представените живописни творби са един необичаен за младостта й поглед към темата МОРЕ. То не е обект или фон на интимни преживявания. За авторката морето е повествовател на минали послания, пазител на древни тайни. От дълбините му изплуват легенди и образи, за да потънат отново в експресивността на колорита. В платната на Мария, морето разказва истории, но има и самостоятелен живот на цветовете и светлината, които придобиват символно звучене. Малките формати, включени в изложбата ни отвеждат по бреговете на Северозападна Франция, с типичната нормандска атмосфера.
  Тази експозиция представя само част от творчеството на младата авторка, но е доказателство за дълбочината и перспективността на търсенията й.
    Видео ProBG - Антракт