БИАС-М

БЕЗ ГРАНИЦИ - живопис

Стели Грънчаров                                                                                                                        уголеми плаката

03.05.12 - 25.05.12

     Галерия "Артур" представя самостоятелна изложба - живопис на Стели Грънчаров. "Без граници" е поредната изненада за неговата публика. Представените за първи път платна са израз на творческа свобода и стремежът на автора да търси нови полета в изкуството, запазвайки характерната си прецизност и внимание към детайла като смисъл и част от композицията. Основа е класическото, общопризнатото, но интерпретирано абстрактно и модерно чрез играта на колорит и светлина, се превръща в непрекъснато движение през история и съвремие. И в това движение, границите са само кръстопът на различни култури, създаващи обща цивилизация.
      Многоцветна мозайка от познати и неочаквани акценти; Париж, Ню Йорк, Рим, Лондон; музеи, класически образци или лица и спомени - изборът е личен, но ярък и завладяващ.
      Светът е многолик и богат, а пътят към него е отворен, ако си зареден с любопитство и очаквания. Стели Грънчаров ни подарява безсрочен билет за едно цветно пътуване без граници.