БИАС-М

ТАНГОТО Париж 1925...

Антония Дочева                                                                                                                           уголеми плаката

18.04.13 - 10.05.13

   Галерия "Артур" представя Антония Дочева със самостоятелна изложба живопис - "Тангото Париж 1925...".
  Тангото не е само танц, съвършенство на движенията, то присъства в поезия, в музика, в изкуството като сплав от романтика, екзотика, драма, тъга и страст.
   Танцът, роден в предградията на Буенос Айрес е начин на живот, общуване, улавяне и задържане на емоция. Аржентинската Милонга постепенно се трансформира в Танго, пленило въображението на Европа и света. Париж първи е изкушен от тази нова страст, възродена отново през 30 - те години на миналия век и завладяла модните светски клубове и салони с горещата си сила.
    Платната на Антония не са просто илюстрация на артистичния живот на Парижкото общество. Те са завръщане в златните мигове на отминало романтично време, цветни акценти, заредени с музика, носталгичен аромат, изящни силуети и много движение. Тази живописна поредица в стакато ускорява и забавя емоцията, приковава погледа, изостря сетивата и следва вълшебния ритъм на вечното Танго.